“Încearcă să găsești ceea ce iubești cu adevărat; e singurul mod în care poți progresa și te poți considera împlinit. Chiar dacă nu găsești legătura între multe dintre acțiunile întreprinse în timpul vieții, continuă să crezi că în viitor te vor ajuta. Vei putea face conexiuni doar uitându-te înapoi, niciodată privind înainte. Chiar dacă întâmpini momente grele, dacă iubești cu adevarăt vei putea începe de la capăt” – Steve Jobs

 

 

Dacă ți-ai găsit cu adevarăt vocația și aceea este antreprenoriatul, atunci când te gândești la dezvoltarea unei afaceri trebuie să privești dificultățile ca pe oportunități:

 

 

Este necesară totodată o schimbare a mentalității oamenilor față de ideea de antreprenoriat. În momentul de față există o distorsiune a înțelegerii relației dintre problemele sociale și antreprenoriat. Oamenii consideră că business-urile nu fac decât să creeze probleme; când o afacere este profitabilă, mediul are de suferit. Fals! Oportunitatea de business în rezolvarea problemelor sociale este iminenta. Un exemplu ar fi Dow Chemical”  – Michael Porter

 

 

Oportunitățile create trebuie să prezinte o perspectivă, iar acea perspectivă sunt oamenii. Antreprenorii crează pentru a îmbunătăți viața consumatorilor și pentru a-i face cu adevarăt fericiți. De aceea:

“Trebuie să înțelegi oamenii, nevoile lor, plăcerile lor, ceea ce îi face pe ei fericiți și să reușești să le oferi acest lucru. Nu este suficient să gaăsești o soluție care să mulțumească marea majoritate, ci este nevoie de o soluție care să facă cu adevărat fericită numai o parte dintre ei” – Malcom Gladwell – despre Howard Moskowitz.

 

 

Iar în loc de încheiere, câteva sfaturi oferite de Richard Branson: