Totul a început cu o seară în care mă cam plictiseam și mă uitam pe net la tot felul de lucruri. Am găsit o conferință “mișto” (aș fi zis eu atunci), și m-am gândit că nu strică. Habar nu aveam în ce urma să intru.

Business Club Conferences, pentru mine unul, a fost ceea ce eu pot numi cel mai important moment din viața mea de până acum. Știu că sună exagerat, dar am stat un pic și am analizat lumea mea în ultimii ani. De la început (din ‘92) și până acum doi ani, pot spune că nu am făcut nimic. Desigur, am fost la diferite școli, am învățat bine dar rolul meu a fost unul singur: să consum – bunuri, mâncare, apă, aer, tot. Nu produceam nimic, dar consumăm. În momentul în care am ajuns la facultate, am realizat că trebuie să încep să produc, dar aici nu mă refer la geamuri sau vopsea, ci la mine însumi, să încep să produc pentru  mine și să investesc în experiență. ASE-ul mi se părea foarte ușor, îmi ziceam că este totul prea simplu. În sfârșit produceam ceva și efortul era foarte mic.

Am hotărât să aplic la Business Club Conferences anul trecut, probabil din surplus de timp, dar și pentru că ceva m-a atras la el, poate  ocazia de a respira acelas aer cu niște antreprenori de real succes. Și astfel am ajuns la acest proiect în care mă așteptam să vină niște speakeri care o să spună că nici măcar școală nu îți trebuie să devii antreprenor. A fost momentul în care lumea mea s-a întors invers. Acei speakeri mi-au spus în diferite moduri că de fapt eu am un mare munte de urcat, pentru a ajunge acolo unde vreau și că ceea ce eu încercam să produc până atunci era o prostie care poate mi-ar fi folosit pentru un post de recepționer la o bancă.

De atunci am zis că trebuie să încep să investesc în mine pe bune, să produc ceva real, ceva corect pentru ceea ce îmi doresc eu. Acest lucru a fost foarte mult întărit de următorul proiect marca Business Club la care am participat, numit Good to Go. De aproximativ un an de când am fost la Business Club Conferences, am mai participat la nenumărate astfel de conferințe studențești, dar și unele cu renume cum ar fi Zilele Biz sau București Business Days, m-am inscrs în Business Club și mi-am deschis propria firmă, și totul a plecat de la Business Club Conferences. Astfel, propoziția “cel mai important moment din viața mea de până acum” are un real sens.

În momentul de față deja pot spune că încep ușor ușor să culeg roadele acestei experiențe, deși în Business Club sunt doar de 3 luni de zile. Am reușit cu un prieten să ne deschidem o firmă, iar din postura unor simpli studenți să negociem cu furnizori destul de mari și să obținem diferite reduceri la unele produse sau unelte. Și toată chestia asta am făcut-o din mici economii la banii de buzunar, și cu promisiunea unor bani în viitor. Sincer să va spun, nu știu dacă m-aș fi gândit măcar la așa ceva înainte de Business Club. Aș fi rămas un simplu student care habar nu avea unde se duce dar se chinuia să își ia examenele crezând că face ceea ce trebuie. Nu mă înțelegeți greșit, este important să ne luăm examenele dar nu suficient.