€œTU EȘTI MEDIA CELOR 5 OAMENI ALĂTURI DE CARE ÎȚI PETRECI MAJORITATEA TIMPULUI!” mi s-a amintit recent de către unul dintre membrii din BC. Și sunt într-adevăr de acord! Acesta e încă unul din motivele pentru care am ales să fac parte din echipa BC, pentru oamenii pe care aveam să-i cunosc și cu care urma să îmi petrec destul de mult timp. Odată intrată în brigadă și începând să cunosc alumni, membri mai vechi, dar și mai noi am început să privesc lucrurile diferit, ei fiind cei care m-au făcut să-mi dau seama că vreau să țintesc și mai înalt, că performanțele școlare sunt ok însă te simți și mai împlinit atunci când reușești să le îmbini cât mai armonios posibil, că e bine să ai un cerc de prieteni, însă continuă să cunoști alți oameni și să creezi și alte conexiuni.

Cei din BC sunt cei care mă fac să îmi doresc să am tot timpul cu mine “€œflacăra” (vezi logo-ul BC) ce pentru mine simbolizează puterea aducerii unei schimbări în bine. De multe ori în BC îmi aduc aminte de ce zicea Confucius “Spune-mi și voi uita, aratăƒ-mi și poate îmi voi aduce aminte, implicăƒ-mムși voi înțelege” pentru că implicându-mă, participând la diferite activități am început să înțeleg. Pentru mine una din experiențele memorabile e cea de la prima întâlnire cu VIP-ul când pe lângă programul standard am avut parte și de networking (la momentul acela neînțelegând în adevăratul sens al cuvântului ceea ce implică). Și cum în timpul prezentării VIP-ului au vorbit și câțiva alumni, în partea de networking m-am hotărât să-mi fac curaj și să mă duc să vorbesc cu unul dintre alumnii care abordase oarecum diferit toată experiența noastră în VIP și anume, ne spunea că „Nimeni nu îți dă nimic,tu singur trebuie să muncești ca să obții ceea ce vrei!”Inițial m-a intrigat puțin,însă acum când mă gândesc încep să înțeleg la ce se referă. Pe urmă, stând de vorbă cu ea am aflat că lucrează la Banca Mondială și că a ajuns acolo prin multă muncă și știind foarte bine ceea ce vrea.

Ulterior, în teambuilding o altă experiență memorabilă referitoare la a cunoaște oamenii de care sunt înconjurată și a mă cunoaște mai bine pe mine, a fost atunci când am urcat acel deal fără să avem voie să vorbim între noi,de fapt fără să avem voie să vorbim deloc(am strâns într-o pungă toate telefoanele mobile) până ajungeam în vârf.E o experiență care merită încercată!De ce? Unii dintre noi au rămas în urmă să îi ajute și pe ceilalți,alții s-au grăbit să ajungă cât mai repede în vârf,au fost și persoane care au făcut mici pauze să se bucure de călătorie,unii s-au mulțumit să ajungă în vârf ,alții au decis să mai exploreze puțin împrejurimile.Tu în ce „categorie” te-ai încadra?

Apoi gala BC a fost o altă oportunitate pentru a cunoaște mai bine alumnii BC și pentru a afla că marea majoritate au deja propria lor afacere,de altfel chiar și membrii noi și-au asumat curajul inițierii unei afaceri așa cum ai aflat citind articolul colegului meu, Lucian.

Tot în categoria oamenilor frumoși pe care i-am cunscut, intră și cei din echipa de proiect de la „Investment School”.Întrucât acest proiect aparține atât de BC cât și de Econosofia ,am oportunitatea de a cunoaște și membrii acestei comunități a VIP-ului.
Pentru mine a fost și încă mai e uneori o provocare să învăț să mă integrez cât mai ușor unui nou grup, însă îmi amintesc că „Practice is key to success in all fields”!

Norocoasă că am în jurul meu atâtea persoane deosebite de la care pot învăța,
Silvana Gagu