vanesa vargas
Vanesa Vargas Membru Business Club

„Ce înseamnă Business Club?”, „Ce se întâmplă acolo?”,„Ce poți învăța?” Sunt întrebări pe care le-am auzit atât de frecvent în ultima perioadă. Așa că ia-ți o cană cu ceai/cafea și hai să povestim!

 

Nu știu dacă se poate explica prin cuvinte ce înseamnă Business Club. E o experiență mult prea complexă, pe care doar dacă o trăiești o poți înțelege cu adevărat. Foarte pe scurt, Business Club e locul în care tu, ca student cu adevărat pasionat de antreprenoriat îți vei găsi locul printre prieteni și vei simți mereu că după o întâlnire ai plecat cu ceva nou.

 

Acum hai să detaliem. Ca orice student de anul I, venită din provincie dintr-un orășel micuț pe nume Deva, Bucureștiul m-a debusolat și mă simțeam mereu pierdută. Știam cu certitudine că vreau să aplic la o organizație, pentru că nu voiam să irosesc timpul. Știam că facultatea nu îmi va oferi destul, voiam să cunosc cât mai mulți oameni noi și să descopăr cât mai multe din acest fascinant oraș nou. Probabil, la fel ca tine.

 

Acum ne adresăm întrebarea: „Dar ce organizație să aleg?” Eu nu reușeam nici măcar să ajung pe peronul potrivit la metrou, întârziam la cursuri pentru că nu eram obișnuită cu traficul sau ajungeam mult prea devreme pentru că nu îmi calculam corect timpul. În primele săptămâni am primit flyere de la zeci de organizații și aici este locul unde chiar ai de unde alege. Totuși, trebuie să te hotărăști într-un final și să aplici.  Eu am ales comunitatea Business Club. De ce? Simțeam că aceasta rezonează în cea mai mare măsură cu visurile mele de viitor de a-mi deschide propria afacere. Bineînțeles, pe atunci nu aveam nicio idee cât de puține știam despre un business. Dar despre asta îți povestesc imediat. După interviu, așteptam cu extrem de multă nerăbdare telefonul de la ei. Colegii de facultate mă anunțaseră deja că au fost anunțați de celelalte comunități VIP.

 

Nu voi uita niciodată împrejurările în care mă aflam când m-a sunat Iulia Stan să îmi spună că am intrat în perioada de probă. Eram la doctor, în sala de așteptare, cu telefonul în mână și mă pregăteam să intru. Când doctorul a deschis ușa să mă cheme înăuntru, un număr necunoscut mi-a apărut pe ecranul telefonului. Bineînțeles că l-am rugat să aștepte câteva minute și am răspuns la telefon. A fost, cred, cea mai fericită vizită la doctor din viața mea.

 

Ulterior, perioada de probă a fost un interval de două săptămâni în care am lucrat într-o echipă minunată, cu oameni frumoși, perioadă în care ne-am distrat, am lucrat până noaptea târziu, ne-am bucurat și în care am simțit că am dat tot ce aveam mai bun pentru a reuși să devin membru. Ce îți mai pot spune despre perioada de probă e că, într-o săptămână am învățat ceea ce mai apoi mi s-a predat un semestru întreg la o disciplină în facultate. Iar despre teambuildingul din perioada de probă nu îți pot povesti, deoarece acesta chiar nu poate fi explicat în cuvinte ci trebuie să îl experimentezi pe cont propriu.

 

Ce am învățat eu după un an de Business Club? Mergând la multiple evenimente am învățat să fac networking, am aflat despre concepte noi din mediul antreprenorial, am cunoscut personal antreprenori cu experiență, am aflat cum poți dezvolta o idee într-un business. Atunci când am aplicat, aveam o idee de afacere în cap. Eram chiar hotărâtă să o pun în aplicare, pentru că mi se părea foarte profitabilă, deși era într-un domeniu pe care nu îl îndrăgesc prea tare. După un an de Business Club, am realizat că o afacere realizată din dorința de a face bani este sortită eșecului. Mi-am dat seama că trebuie să îți găsești pasiunea și să o transformi în afacere. Acum lucrez la dezvoltarea ei și știu că voi reuși pentru că o voi face cu plăcere.

 

Recent, m-a întrebat o colegă de facultate: „Dacă ai fi din nou anul I și ar trebui să alegi o organizație, la modul cel mai serios vorbind, tot Business Club ai alege?” Am răspuns fără să stau pe gânduri „Fără doar și poate!” Am lăsat cel mai important lucru pe care mi l-a oferit Business Clubul la final. Oamenii! Oamenii din comunitatea asta sunt cu adevărat excepționali! În Business Club vei simți mereu că în aceeași încăpere cu tine există cel puțin un om care te depășește la nivel intelectual și de la care ai extrem de multe de învățat. Totodata, aici vei găsi oameni care îți vor fi alături în orice moment ai nevoie, oameni lângă care poți să râzi, să plângi, să fii nervos, să te bucuri, să sărbătorești sau să experimentezi orice altă trăire.

 

Stând și privind puțin în retrospectiva ultimului an, am avut o senzație de satisfacție și mulțumire. Simt că am avut parte de o creștere exponențială incredibilă. Mulțumesc Business Club și oamenilor frumoși din spatele cortinei!

 

Vanesa Madalina Vargas

 

 Dacă vrei și tu să faci parte dintr-o comunitate de tineri cu aspirații antreprenoriale, alături de care să înveți cum îți poți construi propria afacere, aplică AICI!