Dragă Studentule,

Cum recrutarea pentru VIP – Business Club a început, credem că e momentul să ne cunoaștem mai bine. Astfel, te invităm să afli câte ceva despre trecutul nostru, pentru început, ca mai apoi să arunci un ochi în culise, prin prisma experienței personale a membrilor noștri activi.

Acum vreo 20 de ani, ca urmare a cererii studenților de a învăța despre și de a se implica în mediul de business din România, s-a înființat comunitatea cunoscută astăzi drept Business Club, ce face parte din asociația studențească Voluntari pentru Idei și Proiecte. Comunitatea a urmărit încă de la început să dezvolte viitorii lideri de business din România, lucru ce îndeplinește viziunea Business Club de a participa activ la evoluția calitativă a mediului de afaceri autohton.

De-a lungul timpului, proiecte precum „Investment School”, „Business School”, „Think Online”, „Business Club Conferences”, „Good To Go”, „Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat”, „Marketing Entrepreneurship Academy” sau „Business Club Academy” au deschis porțile studenților către lumea afacerilor și le-au facilitat acestora contactul cu antreprenori și specialiști în diverse domenii economice.

Conferinta de promovare Business Club 2018

Însă nimic nu poate explica mai bine ce înseamnă adevărata experiență Business Club decât membrii noștri. Așa că acum îi lăsăm pe aceștia să vă arate vouă, viitorilor membri, cum a fost parcursul lor în Business Club pentru ei și cum i-a ajutat.

Prima parte a experienței de membru BC este, cum poate bine se cunoaște (dacă nu, acum se face cunoștință!), recrutarea. Iar în recrutare există două săptămâni care decid dacă ai intrat sau nu în comunitate: perioada de probă. Acesta este, pentru cei mai mulți, momentul cel mai provocator, dar și cel mai frumos (indiferent de rezultat!), o experiență intensă, care este atât un test la nivel de cunoștințe, cât și unul în care e vorba de implicare și dedicare. 

Despre această provocare, membrii noștri ne povestesc:

„În PP am descoperit că limitele îmi erau mai departe decât le credeam a fi și am prins mai multă încredere în mine, văzând că pot face mai multe decât înainte; în plus, am învățat foarte multe și a fost super fun și complet neașteptată etapa de vânzări.” 

 

„Am fost împinsă afară din zona mea de confort și am reușit să descopăr oameni noi, cu care am legat prietenii, am trăit momente stresante și amuzante deopotrivă, am avut clipe în care îmi doream să renunț, dar mă bucur și acum că n-am făcut-o!”

Odată devenit parte din comunitate, procesul de învățare începe în forță. Acesta este mai mult decât necesar, întrucât pentru a deveni un jucător în sfera business-ului, trebuie, pentru început, să se înțeleagă ce înseamnă această lume.

Business Club îți pune la dispoziție oportunități extrem de diverse de a acumula cunoștințe și dezvolta abilități, oferind o paletă de training-uri atent alese, șansa de a participa la conferințe precum Brand Minds, GPeC, How to Web (și altele) și cea de a organiza un proiect extern sau intern

Echipa Business Club 2018-2019 în cadrul unui training la 360 Hub

Vis-a-vis de întregul proces, feedback-ul succint este și foarte clar:

„Am învățat într-un timp foarte scurt termeni și concepte noi pe care am avut ocazia să le pun în aplicare în timpul proiectului. ” 

 

„Am descoperit foarte multe pe parcursul primului an de BC și am învățat o grămadă de la training-uri (comunitate plus departamentele VIP), dar consider că cele mai multe competențe mi le-am format în timpul organizării proiectului, când am pus în aplicare teoria.”

Deși poate acum ți se pare mult sau copleșitor, nu suntem numai atât! La noi vei cunoaște oameni cu aceleași interese, aceeași determinare, cu care împărtășești un scop comun și care vor ajunge poate să-ți fie unii dintre cei mai buni prieteni ai tăi sau chiar parteneri în viitoarele planuri profesionale (asta ca să nu spunem „partners in crime”). Ca să nu mai spunem că teambuilding-urile noastre sunt, într-adevăr, de neuitat.

Echipa BC în teambuilding VIP la Nisipurile de Aur

„Aici mi-am găsit „familia”, prietenii de care sunt convinsă că vor dura mult timp, viitori colegi.” 

 

„Cadrul social este unul extraordinar, mă bucur și sunt recunoscător că am întâlnit persoane care au aceleași valori ca mine și care își doresc mereu să devină cea mai bună versiune a lor. Mi-a plăcut modul în care am îmbinat mereu utilul cu plăcutul și este impresionant modul în care ne putem observa evoluția pe care am avut-o.”

În încheierea primului capitol din seria „Hai să facem cunoștință cu BC-ul!”, oamenii noștri își exprimă așteptările față de anul ce vine:

„Anul acesta mă aștept să fie unul mai bun. Avem responsabilități mai mari, dar și dorința și motivarea de a le oferi altor studenți experiența pe care o oferă Business Club, care crede-ți-mă, sunt pe măsură.”

 

„Sunt foarte entuziasmat de noua generație BC. Îmi doresc din tot sufletul să le putem oferi celor noi o experiență cel puțin la fel de bună ca cea pe care am avut-o noi anul trecut. Mă aștept să văd oameni ce vor mai mult de la ei înșiși, oameni deschiși, cărora nu le e frică de propriile greșeli și vor să testeze cât mai mult.”

Acestea fiind spuse, fii pe fază pentru formularul de înscriere și pentru următoarele noastre apariții!

Hai să facem cunoștință pe bune. Ne găsești pe la standuri prin facultăți, la Noaptea ONG-urilor și la conferința de promovare, ce va fi anunțată pe pagina noastră de Facebook.

 

With love,

your Business Club 🔥