Perioada de Probă Business Club este una dintre cele mai intense experienţe de învăţare la care studenţii cu aspiraţii antreprenoriale au acces anual. Iată ce spun aceştia despre cele două săptămâni trăite în spiritul Voluntari pentru Idei şi Proiecte!


Testimonial Echipa 1 – IGNITERS: Miruna Chirciu, Sabina Lupu, Dennis Durlescu, Ancuţa Stoican, Ciprian-Vicentiu Filipoiu, Diab Charif
Cu toţii ne-am înscris în VIP având aşteptări şi idei despre ceea ce avea să se întâmple…
Chiar dacă la început nu ne cunoşteam, am legat prietenii frumoase atât între noi ca şi echipă, cât şi cu coordonatorii şi cu membrii celorlalte echipe.
Nu am facut-o din obligaţie, ci pentru că am simţit lucrul acesta.
În ciuda orelor pe care le-am petrecut muncind până la epuizare şi a nopţilor petrecute prin McDonald’s, Embassy şi alte localuri, ne-am dat seama de un singur lucru: toţi avem acelasi ţel: de a ieşi prezentarea foarte bine şi de a face o schimbare în mentalitatea oamenilor de astăzi care au renunţat la visurile lor.
Considerăm că teambuilding-ul ne-a apropiat pe toţi mai mult. Acolo am cunoscut oameni deosebiţi, oameni care şi-au împărtăşit experienţele, dorinţele, temerile, dar şi cele mai vulnerabile momente din viaţa lor.
Am avut parte de experienţe de neuitat, am râs, am plâns, am dansat, ne-am întrecut, am urcat pe dealuri şi ne-am adus aminte de copilărie. Ne-am dat seama ce este comunitatea.
Vânzările au fost şi sunt în continuare o provocare pentru fiecare în parte, deoarece niciunul dintre noi nu s-a mai lovit de o asemenea situaţie. Sunt foarte importante abilităţile de comunicare, task-ul acesta implică mult curaj. Încercăm să ne învingem teama de a vorbi în public şi nu în ultimul rând vom da dovadă de perspicacite, încredere şi persuasiune.
Ne dorim foarte mult să ne perfecţionăm aceste abilităţi şi să învăţam mai multe de la membrii Business Club!
Chiar dacă vom intra sau nu, suntem siguri că în cazul în care vom suna pe cineva la 2 dimineaţa, ne va răspunde, ne va asculta şi ne va oferi un umăr de sprijin.
Avem în continuare emoţii pentru prezentarea de sâmbătă, dar emoţiile acestea vor fi fără doar şi poate constructive şi avem ceva în plus..avem încredere unul în celălalt şi acţionăm ca o echipă unită care se ajuta reciproc în cele mai grele momente.
Nu se poate exprima în cuvinte experienţa VIP şi este mai mult decat ne aşteptam. Ne-am demonstrat că în ciuda faptului că este o competiţie, am învăţat să ne ascultăm reciproc, să fim alaturi unul de celălalt şi multe alte lucruri.
Împreună vom reuşi!
Suntem echipa IGNITERS & We set fire to ideas-no matter what!


Testimonial Echipa 2 – Nine Wings Ahead: Alexandra Conea, Bianca Barbu, Andrei Buligă, Zoran Henter

Perioada de probă înseamnă depaşirea propriilor limite. Aceste două săptămâni presupun acumulare la un nivel intens de cunoştiinte. Fiecare task este gândit astfel încât să ne testeze pe noi ca oameni, dar şi viitori antreprenori. Perioada de probă înseamnă mai presus de toate: prieteni, cunoştiinte, nopţi nedormite, dar şi o satisfacţie personală inegalabilă. Nu este uşor, iar dacă ar fi fost, probabil nu era aşa de frumos. Perioada de probă este despre oameni competenţi ce luptă pentru ceea ce îşi doresc.


Testimonial Echipa 3 – V.O.B.: Andra Radu, Ana Moroianu, Ana Maria Heizer, Vlad Băsturescu, Bogdan Radu, Ghirbovu Cristian

A fi  sau a nu fi…VIP?

Aceasta e întrebarea. Răspunsul: Pozitiv. Da nu-i suficient. Mai e ceva…gata. Știu. Business Club. Business Club este comunitata ce ne-a adus pe noi, vizionarii, la un loc și ne-a dat o formă și un nume : VOB. Din 9 câți viteji am fost, rămas-am 6 : Bogdan, Andra, Cristi, Vlad, Ana și Ana.

Pentru noi perioada de probă a început în acea minunată zi de octombrie cu viscol. Contextul ne dădea toate speranțele unei alăturări de forțe aproape legendară. Era clar, experiența BC avea să fie oricum numai plictisitoare și ordinară nu. Din contră, ne-am găsit înconjurați de o mulțime de oameni extraordinari, oameni cu un imens potențial, oameni pasionați de antreprenoriat la fel ca noi. Entuziasmul nostru a mai scăzut puțin atunci când ne-am lovit pentru prima dată de aparenta nepăsare a coordonatorului nostru, Ducu (Alexandru Trușcan). Spun aparentă pentru că, ne-am dat noi seama ulterior, lui îi păsa, chiar foarte mult, iar răspunsurile de genul „nu știu, nu cunosc, căutați!” erau menite să ne facă să realizăm că nu vom putea aștepta întotdeauna ca răspunsurile să ne fie servite pe tavă de alții și că trebuie să începem să ne zbatem și noi puțin. Bine că am avut-o și pe Ana cu noi din când în când, măcar pe fața ei se mai afișa zâmbetul încurajator de care aveam atâta nevoie.

Ei și toate ca toate, dar cum rămâne cu team building-ul? Cum altfel să rămână dacă nu în aminitirile noastre ca cea mai interesantă, provocatoare, revelatoare experiență din perioada de probă…și lista cu adjective poate continua. Aici am aflat că BC e ceva mai mult decât o comunitate, este o adevărată familie. Că membrii „brigăzii” se ajută și sprijină înte ei și sunt gata să facă același lucru pentru oricine are nevoie de ei. Am mai învățat că oricât de diferiți am fi, suntem legați între noi de aceeași motivație interioară, că avem misiuni și viziuni similare în viață și că întotdeauna vom avea ce învăța unii de la alții. Au fost două zile pline cu de toate, cu bune și cu rele, cu spirit competitiv, amețeală și noroi, cu plimbări meditative la amurg și petreceri până dimineața devreme. Două zile după care drumul înapoi a fost de două ori mai lung, și somnul de acasă de două ori mai greu. Am fost emotivi, ambițioși, călduroși, gălăgioși,copilăroși și nu în ultimul rând frumoși.

Ajunși acolo am uitat de probleme, de părinții și prietenii pe care i-am lăsat acasă și am fost doar noi cu noi, noi între noi. Un singur lucru n-am uitat…și chiar de am fi uitat coordonatorii noștrii erau mereu prin preajmă să ne spună : „Nu uitați, sunteți în perioada de probă!”

Și povestea nu se încheie aici. Abia așteptăm noile provocări și experiențe marca Business Club, pentru că, nu-i așa : „ Suntem în perioada de probă!”


Testimonial Echipa 4 – carimba! : Constantin Iarna, Alexandru Serbanoiu , Mistovschi Rober, Simion Irina, Andrada Baba, Bogdan Stoica, Irina Zaharescu, Profiroiu Mihai, Irina Anghel

 De când am intrat în Business Club,

 Până și cu iubi eu m-am certat.

 De la facultate, noi am cam lipsit…

 Cearcănele până la bărbie s-au mărit.

 Dar astea doar pentru că noi suntem dedicați,

 Vrem să fim antreprenori, suntem pasionați.

 Am fost serioși, ne-am implicat, dar ne-am și distrat,

 Am mers la lasermax, iar în teambuilding ne-am jucat.

 De la-nceput pe noi ne-au pus în echipa 4,

 A fost interesant, nu ne știam unul pe altu’€™.

 Ne-a luat cam 3 ore să ne-alegem un nume

 Și-am ajuns la “carimba!”, hai, că-i drăguț, pe bune!

 Noi suntem 3 Irine… Robert, Costi, Andrada,

 Bogdan, Alex și Misa… și-am format brigada.

 Nu uităm să-i menționăm pe Roland și pe Dan,

 Care ne-au fost alături și la muncă, și la fun.

 Noi am devenit rapid o familie frumoasă.

 Am stat mai mult cu ei decât în propria mea casă.

 Ne-am înțeles, ne-am ascultat, cu idei am venit

 Și credem că am conceput un business inedit.

 În teambuilding am trăit trei zile minunate.

 Mi-e dor de trambulină și de căzut pe spate;

 Activități ca-acolo nu-s nici la olimpiade

 Și v-am cunoscut pe voi, oamenii de calitate.

 Când vom fi miliardari, în euro bine-nțeles,

 Ne vom aminti de voi, cu foarte mult interes,

 Căci și voi veți deveni liderii pe plan mondial

 Iar de VIP vom zice iar cât a fost de genial.


Testimonial Echipa 5 – Pheonix Team: Bogdan Cimpean, Ovidiu Branga, Lavinia Dumitru, Victor Dimbean, Awad Maria , Andrei Arghir, Stetco Larisa, Cosconel Catalin

Pentru noi, experiența VIP a fost una unică, educativă și provocatoare din toate punctele de vedere.

Am avut ocazia să ne lărgim orizonturile prin task-urile diversificate pe care le-am primit, urmate de munca susținută în echipă, nopți nedormite, dar și multă, multă distracție. Au fost momente în care ne opream din muncă și luam câte o pauză în care discutam despre echipa noastră, despre ce ar trebui să facem astfel încât să fim mult mai eficienți. Asta, bineînțeles, după ce ne-am cunoscut și noi mai bine. Inițial, ne-am mirat de cât de diferiți suntem unul de celălalt. Suntem ca o paletă de culori, diferite toate, fiecare cu ideile lui, fiecare cu modul său de abordare. Dacă unul era mai întârziat și stătea să verifice toate diacriticele, toate greșelile, apărea celălalt care îl trăgea de mânecă și îi spunea că ar fi cazul să ne grăbim pentru că nu mai avem mult timp la dispoziție. Cu siguranță, ne vom aminti și peste mulți ani de unele replici pe care le repeta fiecare în parte și ne vom amuza. O să dăm câteva exemple: Bogdan- Astea sunt detalii… Lavinia- Băi, deci gata! Cătălin: Lasă, lasă că știu eu. Am mai făcut, am mai făcut. Ovidiu: Hai, mă, că n-avem timp! / Bă, dar nu mai plecăm odată? Maria- : )))). Andrei: Hai să stăm și până mâine… Adică, venim și la 6. Larisa: Mă doare capul. Stați să mai verific o data!

Foarte important pentru noi ca echipă a fost teambuilding-ul de la Moeciu, unde am avut posibilitatea să ne cunoaștem noi ca oameni, să vedem cum ne comportăm, cum comunicăm și în afara –orelor de servici-. Teambuilding-ul, pe lângă faptul că a fost antrenant și constructiv, a fost și un mare furnizor de emoții. Toți cei din echipa noastră care am reușit să mergem acolo, am convenit că într-adevar ne-am simțit ca într-o mare și frumoasă familie.  Încă un lucru care ne-a impresionat și surprins într-un mod extrem de plăcut, a fost faptul că am avut ocazia, poate pentru prima oară în viață, să fim înconjurați de oameni cu gândire și obiective asemănătoare cu ale noastre, un mediu în care putem să creștem și să excelam.

Un lucru minunat a fost că la noi în echipă a existat conceptul de dragoste la prima vedere. Ne plăceam toți noi între noi, deși eram atât de diferiți. Asta ne-a ajutat, cu siguranță, să rămânem uniți și probabil, echipa cu cei mai mulți membri. Am reușit să ne împărțim bine sarcinile atât în prima săptămână la Business plan, cât și în a doua săptămână la vânzari. Ne-au placut mult ambele, deși la vânzări e mai antrenant, mai dinamic și parcă nu se simte oboseala așa de tare.

Indiferent dacă o să trecem sau nu mai departe, chiar discutam ieri și astăzi că ne bucurăm din tot sufletul că am reușit să construim atât de mult într-un timp atât de scurt. Ne-am făcut ca prieteni niste oameni absolut minunați, am învătat să muncim sub presiune, să ascultăm și să tăcem, să planificăm și să acționam. Le suntem recunoscatori oamenilor care fac tot posibilul ca VIP-ul să aibă continuitate.