Good to Go este prima Academie gratuită de Startup-uri din România” — o propoziţie ce se găseşte pe orice material de promovare, deoarece sintetizează, în doar câteva cuvinte, responsabilitatea ce se ascunde în spatele celei de-a XI Ediţii. Good to Go înseamnă mai mult decât crearea unui context ideal pentru testarea și pilotarea ideii tale de afaceri; Good to Go reprezintă o echipă si totodată o comunitate de tineri pasionaţi de antreprenoriat.

 

Good to Go at a glance

 

Cum orice echipă are nevoie de un vizionar, în cazul Good to Go, acesta a fost project managerul, Ruxandra Stăneci. Ruxi este cea care a conceput structura inedită a Academiei, reuşind prin entuziasmul ei să atragă alți şapte studenţi dornici de învăţare, pentru a contribui la derularea proiectului. Pe lângă faptul că este organizat de o mână de tineri entuziaști, Good to Go se bucură, anul acesta, de a fi primul proiect studențesc castigator al Programului de Granturi Raiffesien Comunități. Această oportunitate vine în sprijinul dezvoltării a cinci module: Startup DNA, Knowing your Business, Winning your first customer, Financing your business și Making it legal, centrate în jurul proceselor esențiale de dezvoltare ale unei afaceri. Un alt partener de nădejde îl reprezintă casa de avocatură Vass Lawyers, ce susține ținerii cu inițiativă.

 

Scopul proiectului nostru este de promova și de a oferi contextul necesar învățării anumitor concepte de educație antreprenorială, având în vedere că aproximativ 98% dintre startup-urile lansate dau faliment. Dorim ca viitorii antreprenori să-și diminueze riscurile și, de aceea, am încercat să fim cât mai prezenți atât în mediul online, cât și în offline. Postări pe pagina de Facebook, newslettere, mii de share-uri pe grupuri, postere prin facultăti, conferințe naționale reprezintă doar câteva din modalitatiile prin care am încercat să ajungem la voi. Pentru că Good to Go îți transformă ideea în start-up și îti oferă cunostiintele necesare pentru a o lansa, am căutat să ilustrăm acest concept cât mai bine cu putintă. Astfel, Good to Go este, în viziunea noastră, un incubator în care inițiativa ta este perfecționată și trimisă apoi în spațiul pieței.

 

Noi, echipa din spatele proiectului, ne dorim să contribuim în mod activ la construirea unui mediu de afaceri românesc bazat pe cunoaștere și ne bucurăm că prin intermediul Good to Go avem șansa să facem asta. Pentru noi, Good to Go înseamnă, mai presus de toate, profesionalism, pasiune, muncă, dar mai ales comunitate.

Echipa Good to Go este formată din Ruxandra Stăneci, Andrada Popa, Larisa Bănuță, Irina Simion, Irina Zaharescu, Bianca Barbu, Constantin Iarnă, Bogdan Stoica, Andrei Buliga.

Acest articol a fost redactat de Bianca Barbu, membru al echipei de organizare Good to Go Ediția a XI-a

echipa g2g
Echipa Good to Go Ediția a XI-a