Așa  a început totul. Era o zi obișnuită de miercuri la facultate. În timpul unui curs ne-a fost prezentată organizația Voluntari pentru Idei și Proiecte, erau doi membri Business Club care vorbeau cu pasiune despre comunitatea lor. Era acea perioadă în care un student din primul an care  își  dorea mai mult, încerca să aleagă organizația din care să facă parte. Erau atât de multe opțiuni, dar nu a fost nevoie de o prezentare de mai mult de 10 minute pentru a convinge. Da, simțeam că Business Club este locul în care aveam să-mi încep viață de student. A urmat o conferință organizată de ei care nu a făcut altceva decât să mă facă să-mi doresc și mai mult să trec etapa formularului și să fiu chemată la un interviu. Emoțiile s-au mai diminuat când am primit mail-ul pentru programarea interviului. Ce ușurare! Am așteptat așa mult ziua aceea de duminică. Totul a decurs minunat, aveam încredere în mine, deși emoțiile le simțeam, erau acolo. Am plecat atât de fericită, simțeam c-avea să fie bine. Îmi doream și mai mult să fiu membru Business Club și să am posibilitatea să cresc alături de oameni frumoși.

Încă o reușită și iată-ne în perioada de probă. Se anunța că o să fie o €œperioadă de foc”, de nopți albe încercând să scoți cele mai bune idei alături de o echipă nouă. Provocări, task-uri neașteptate, plan de afacere, alte task-uri, certuri ( constructive, bineînțeles în echipă ), nopți albe așa cum ni s-a spus, tensiune,  dar eram fericiți, motivați, dornici să dăm ce-i mai bun din noi pentru a reuși. Prima săptămâna din perioadă de probă a fost grea, chiar grea, dar am reușit s-o scoatem la capăt. După 11 ore de stat într-un Mcdonald’s, am dus la bun sfârșit mărețul plan de afaceri. A urmat un teambuilding la Moeciu. Ce de momente de calitate! Acolo, tăcuți, dar motivați de idealuri înalte am urcat un deal măreț. Liniștea ne înconjura, dar inimile noastră se simțeau parcă bătând în același ritm. Am ajuns în vârf și ne-am spus gânduri, idealuri, obiective. Deveneam prieteni, descopeream oameni excepționali. A fost un weekend de ținut minte.

Distracția s-a terminat, pentru că începea a două săptămâna de probă. Ni s-a spus: a€œveți un buget de 450 de lei, creați un produs și vindeți-l”. Din nou, după lupte seculare care au durata€t … destul, ne-am hotărât asupra produsului. Am reușit să vindem 300 de căni personalizate în 2 zile, mai exact 7 ore de vânzare. Ba mai mult, am cântat Imnul României pe stradă pentru a vinde două căni. A fost o săptămână atât de intensă, de merituoasă, pentru noi toți, pentru că ne-am chinuit cu toții ori să facem clătite, ori bomboane rafaello, ori turtă dulce, ori brioșe sau căni personalizate. Am râs împreună, am trăit clipe frumoase, am legat prietenii, am descoperit oameni și oameni în adevăratul sens al cuvântului, oameni, nu persoane. E un sentiment extraordinar să descoperi oameni cu care rezonezi, oameni cu aceleași principii, idealuri. Ei erau acolo! Ce-ți poți dori mai mult, atunci când vii dintr-un orășel de provincie în marele București, decât să întâlnești astfel de oameni. Cu vânzarea cănilor s-a stabilit un nou record Business Club la vânzări. Ce motiv de mândrie pentru o echipă care, aparent, nu strălucea.

Și-așa a venit ultima zi: prezentarea planului de afaceri în fața membrilor și în față unor business angels ( alumnii Business Club ). Ce emoții, dar ce emoții! Nu mai contau, știam cu toții ce ne dorim și am trecut de ele, le-am învins și am dat ce-am avut noi mai bun.
Acum s-a încheiat perioada de probă Business Club, dar emoțiile deveneau și mai mari. De ce? Pentru că așteptam răspunsul. Ele creșteau, dar noi aveam dorință în suflet și motivația.
Și acum, să fiu puțin subiectivă, vreau să va spun că Business Club nu e doar o comunitate, e acel loc pe care îl simți, pe care îl trăiești la intensități maxime și vrei să depășești maximul, e locul în care, dacă idealurile tale sunt mai mult decât mărețe, poți să începi realizarea lor. În Business Club sunt oameni curajoși, care au un cuvânt de spun și nu le e teamă, oameni care nu doar așteaptă o schimbare ci o construiesc.

Pentru că avem un ideal în viață, vrem să fim oameni excepționali.

Mădălina Licu,
fericită că sunt membru Business Club