Mă numesc Flavius Dogioiu şi sunt din noiembrie 2012 membru Business Club. Acum 3 ani de zile, eram un student în anul I. Ajuns din provincie în Bucureşti, aveam aşteptări din cele mai mari şi radiam de fericire gândindu-mă la faptul că sunt student al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Economie.
Auzisem din “poveşti”, că la Bucureşti “este viaţă”, facultatea este uşoară şi după ce devii absolvent, toate marile companii se bat între ele pentru a te recruta în echipa lor, urmând ca tu să fii plătit regeşte. Astfel că, încrezător, am decis să frecventez toate cursurile şi seminariile şi să încerc să iau note mari, pentru că, desigur dacă ai note mari, ai mai multe şanse să te angajezi… Oare?
Ce pot spune este că în primul an de facultate eram de un optimism fantastic şi foarte receptiv, chiar şi cu materiile unde profesorii ne “predau” din cărţi vechi de 20 de ani. Am învăţat am luat examenele, a venit anul II de facultate, an în care mă simţeam parcă mai stăpân pe mine şi în care toata lumea parea să stea liniştită şi să aştepte acea strălucire, care să ghideze viitorul. Aşa am facut şi eu, am aşteptat, am aşteptat… dar până când ? Aveam nevie de o schimbare în viaţa mea.
Şi am găsit această “sclipire” în proiectul Good to Go 2012. Imi amintesc si acum afisul. Era ceva nou faţă de ceea ce întâlnisem până în acel moment. Am aplicat la Good to Go in ultima zi, apoi membrii Business Club m-au sunat să-mi spună că am trecut în etapa urmatoare. Si a urmat interviul, unde pot spune că am avut cele mai mari emotii. Nu s-a comparat cu absolut niciun altul. Când s-a terminat, eram intrigat şi mă gândeam oare dacă am fost selectat. Am aşteptat telefonul cu mare nerăbdare şi cu cât orele treceau cu atât deveneam mai neliniştit şi încercam să găsesc tot felul de pretexte pentru faptul că încă nu am fost contactat. Dar la a găsi pretexte, noi ca oameni suntem extraordinari…
Telefonul a sunat şi am auzit ceea ce voiam să aud: faptul că sunt participant al proiectului Good to Go.Pentru mine, ca şi student obişnuit era ceva ieşit din comun, să mă duc la un hotel de cinci stele şi să particip la un proiect care speram eu, să îmi ofere un refresh. Primul speaker pe care am avut ocazia să-l urmaresc a fost domnul Mike Costache. Era atât de pasionat în momentul în care vorbea în faţa noastră, încât parcă uitasem complet cărei lumi aparţin. Uitasem de timp, uitasem de facultate, uitasem de lucrurile pe care speram să le fac. Tot ce era în mintea mea erau doar cuvintele lui Mike. Au urmat apoi de-a lungul întregii săptămâni speakeri precum: Adrian Amariei, Peeter Oostveen, Vlad Stan, Radu Georgescu şi totul s-a terminat cu simularea managerială oferită de către Contrast Management Consulting.
Ce mai contau lucrările la Economia Muncii şi Finanţe, petrecerile din cămin şi planurile de viitor… Întâlnisem un alt mediu de învăţare, cu totul alţi oameni faţă de cei pe care îi întâlneam zi de zi şi cel mai important poate, pentru mine: echipa Business Club. Mă simţeam atât de provocat să îmi schimb stilul de viaţă astfel încât, dupa ultima zi a proiectului Good to Go, principalul meu obiectiv a fost să devin membru Business Club.
Am fost nevoit să aştept 6 luni ca să pot aplica, însă a meritat. Şi desigur CasinoinUS după aplicaţie, am fost chemat la interviu. Dar de data aceasta nu mai aveam absolut nicio emoţie, eram convins de ceea ce vreau să fac şi încotro vreau să mă îndrept în următorul an. După interviu a urmat renumita perioadă de probă, despre care pot spune că este cea mai intensă perioadă pentru studenţii care vor să facă parte din comunitatea noastră. Este aceea doza de intensitate de care toţi avem nevoie la un moment dat în viaţă.
La sfârşitul perioadei de probă, am devenit membru Business Club, comunitate a Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi a început o nouă etapă în studenţia şi viaţa mea. O etapă pe care am primit-o cu braţele deschise, în care cei mai vechi ca noi în comunitate ne spuneau că, cu cât ne implicăm mai mult, cu atât vom învăţa mai multe. Şi ce pot spune este că, “omul de Business Club” se implică şi doreşte să facă foarte multe lucruri şi să experimenteze cât mai multe, în special să îşi dezvolte cunoştinţele antreprenoriale. Conferinţe, traininguri, workshopuri, oameni de afaceri, manageri, sunt doar câteva cuvinte cheie cu care ne-am intâlnit de-a lungul anului.
Într-un an în această comunitate am văzut cum devenim mai buni, cum învaţasem să lucrăm în echipă, cum aveam mult mai multă încredere în noi şi cum încet, încet, începem să ne conturăm viitorul. Nu vreau să povestesc prea mult despre primul an în Business Club, pentru că aş putea scrie o carte. Vreau doar să spun ca sunt mândru de echipa din care fac parte şi sunt sigur că vom rămâne prieteni mult timp.
Pentru voi, celor care vă doriţi mai mult şi vreţi să deveniţi mai buni pot spune aşa: mergeţi la facultate şi nu încercaţi să o neglijaţi, deoarece este foarte important să te instruieşti în continuare, dar trebuie să faceţi şi ceva în plus. Mulţi îşi asta doresc acum, dar din păcate este prea târziu. Ştiu că sunt şi alte organizaţii care oferă educaţie alternativă şi nu pot decât să mă declar fericit dacă alegeţi pe oricare dintre ele. Reprezintă un plus şi nu aveţi decât de invăţat. Asta am facut şi eu !

Cele mai sincere salutări,
Flavius
PS: Mulţumesc echipei mele pentru implicarea şi sprijinul oferit. Sunteţi cei mai tari !!!