Când Steve Jobs a acceptat în 2009 ca Walter Isaacson să fie biograful său oficial nu a fost nimic surprinzător, cel din urmă realizând biografiile lui Albert Einstein și Benjamin Franklin printre altele.

Prima lor excursie împreună a fost la la casa unde a copilărit Steve Jobs, în Mountain View, California. Expresii legate de casa lui modestă gen clean design și awesome little featurespar să îl fi inspirat pe Steve Jobs, mai târziu, în designul produselor Apple. Despre cel care a construit acele case, peste 10 000 la număr, în suburbiile din California, pentru americanul de rând, a avut numai cuvinte de laudă, menționând că îi plăcea doing things right și avea grijă de detaliile care nu se vedeau. Aceste lecții din copilărie par să fi influențat foarte mult evoluția companiei Apple, mai ales în designul produselor. Până și biograful Walter Isaacson a fost inspirat de Steve Jobs, cartea având o structură clară și elegantă, un fel de iBio.

Nu a fost o muncă ușoară, ci una delicată, în comparație cu lucrările despre Einstein și Franklin, de mult adormiți. Cea mai mare parte a cărții a fost realizată când Jobs era grav bolnav, iar autorul a fost nevoit să ia legătura cu familia sa în niște momente dureroase. Geniul Apple a refuzat să se implice cât de puțin în realizarea cărții, cu excepția copertei, care este în stilul său simplă, curată și elegantă.

Cartea conține multe povești și detalii interesante, pentru fanaticii Apple sunt cunoscute deja, dar pentru noi, restul admiratorilor există multe lucruri captivante. Primul său job a fost la Atari, unde a fost implicat în dezvoltarea unui joc, Pong. Puțini știu că Steve Jobs își numea părinții my sperm and egg bank.

Jobs prețuia simplitatea, utilitatea și frumusețea într-un mod care i-au modelat creativitatea și imaginația. Cartea susține că aceste țeluri nu ar fi fost atinse, însă, fără puțină răutate latentă. De aceea, cititorii sunt trimiși retrospectiv, în perioada în care laptop-urile, desktop-urile și alte gadget-uri erau doar vise și metafore. De asemenea, revoluționarea industriei muzicale cu introducerea iTunes și iPod este prezentată ca o revelație.

Cui îi pasă acum că igiena lui lăsa de dorit? Cui îi pasă acum că îi plăcea uneori să își afunde picioarele în toaletă? Cui îi pasă acum că preferințele sale culinare extreme l-au îmbolnăvit? Cui îi pasă că, în spital fiind, a refuzat să poarte mască de protecție pentru că nu îi plăcea designul? Nimănui, poate. Sunt doar niște detalii care, poate, conturează personalitatea și stilul său unic.

Vă recomandăm să citiți cartea, nouă ne-a plăcut …