„Do more than is required. What is the distance between someone who achieves their goals consistently and those who spend their lives and careers merely following? The extra mile.”

 

În ultimii 4 ani am început să îmi consider obiectivele pe care mi le setez în fiecare activitate zilnică drept „the extra mile”. Cel mai important „extra mile” a fost faptul că am devenit membru Business Club în 2010 și că 7 luni mai târziu am reușit să fiu Managerul Business Club. Sunt multe lucruri de zis despre experiența mea de membru și, mai taziu, manager, dar cel mai important lucru este că am învățat că oamenii sunt esența fiecărei organizații și că nu poți conduce un business, organizație sau orice altceva dacă nu înțelegi cum gândesc și lucrează oamenii, ce îi inspiră și motivează și cum se transformă din indivizi într-un grup unit, sau cum ne place nouă să spunem, „brigada”.

 

Business Club m-a învățat că încă mai am multe de învățat, că în timpuri de criză e bine să faci un pas înapoi și să analizezi imaginea de ansamblu ca să înțelegi cum să acționezi, încercarea de a te face plăcut de toți este un semn de mediocritate și că „ambition unlocks doors but effort opens them”. Am învățat că trebuie să îți setezi obiective înalte și să faci păși mici pentru a le atinge pentru a învăța câte ceva din fiecare oportunitate care se ivește.

 

A devenit convingerea mea fermă că în zilele de azi o combinație eficientă de business și leadership este vitală pentru orice organizație. Cunoștințele în domeniul business sunt necesare în orice organizație, de orice nivel, din orice arie de interes. Chiar Casinoscapital in Canada dacă unii spun despre calitățile de leader că sunt necesare doar de la un anumit punct, eu nu sunt de acord pentru că este esențial ca oamenii să îți observe potențialul de leader din timp. Poți să gestionezi un departament dintr-o corporație multinațională sau să fii un antreprenor, în oricare caz leadership-ul este vital. Al treilea și cel mai important aspect, din punctul meu de vedere, este un mindset și un spirit antreprenorial. Când mă refer la spirit antreprenorial, vreau să spun că în orice situație trebuie să inovezi și să gândești din mai multe perspective pentru a-ți îmbunătăți procesele și afacerea. Am învățat toate cele mai sus făcând parte din Business Club.

Acum, ești pregătit să îți depășești condiția și să parcurgi acea milă în plus? Crede-mă, Business Club va fi acolo pentru tine.

Marius-Iosef Stoian

Business Club Manager 2011-2012